Over mij

Enkele jaren geleden kwam ik bij ’toeval’ een filmpje over hooggevoeligheid tegen. Ineens vielen vele puzzelstukjes op hun plek. Ik vroeg mij al met regelmaat af waarom alles mij zo veel energie kost, waar anderen vrolijk er doorheen wandelen. Ik voelde mij vaak anders maar kon de vinger er niet goed opleggen wat dat “anders” zijn nou precies was.

Toen ik het filmpje over hooggevoeligheid en HSP coaching zag, wist ik direct: ‘Dit gaat mij écht stappen verder helpen!’ Ik heb de HSP leergang gevolgd bij een fijne begeleidster die dezelfde worsteling had doorgemaakt. De leergang heeft mij vele inzichten gebracht die ik nu kan herkennen, erkennen en toepassen. Het heeft mij geleerd dichter bij mijzelf te blijven en meer te leven vanuit mijn eigen kern. Wie ik in ware essentie ben en mag zijn met alles wat daarbij hoort. 

Ik besloot daarom zelf in 2019 de opleiding HSP-begeleider te volgen bij Instituut Esszens in Amsterdam. Daarna heb ik een jaar lang trainingsdagen gevolgd bij de opleiding Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen.

Mijn wens en droom is om, naast mijn werk als ambulant begeleider voor jeugd en volwassenen, hooggevoelige vrouwen te helpen om steeds dichter bij hun ware kern te komen. Ook hooggevoelige vrouwen die in de (hormonale) overgang zitten en allerlei klachten ervaren, nodig ik uit contact met mij op te nemen. Hoe fijn kan het zijn als iemand je echt begrijpt en een stukje met je meeloopt en begeleidt in jouw proces. Dat gun ik jou ook!

Wees meer dan welkom!

Marloes Smits

Marloes Smits aan de Lek